the empty shop 2021, een groot succes

Einde foto 1640250591
22.12.2021

Vorige week landde The Empty Shop zes dagen lang bij ons in circuit op het Nieuw Zuid in Antwerpen. De Kringwinkel Antwerpen en Curieus openden we de lege winkel op dinsdag 14 december en gingen we aan de slag. 

De vele giften van de Antwerpenaren waren hartverwarmend. Ook verschillende partners deden donaties die ervoor zorgden dat onze winkel elke dag goed gevuld was met prachtige stuks. Zo kon je bijvoorbeeld een jurk van Tim Van SteenbergenNathalie Vleeschouwer of An Buermans op de kop tikken. 

Kortom, het was een groot succes. 4872 stuks werden gedoneerd, daarvoor kwamen 427 klanten shoppen, goed voor een verkoop van 859 stuks!

Dit alles bracht 14.334 euro op. Hiermee worden nieuwe tewerkstellingstrajecten opgezet voor vrouwelijke nieuwkomers in Antwerpen. Op die manier krijgen ze een opstap richting de reguliere arbeidsmarkt. Lees hier de verhalen van Rana en Ruaa die momenteel bij De Kringwinkel hun eerste werkervaring opdoen. 

De giften die niet verkocht werden tijdens The Empty Shop worden nog verkocht bij ons in De Kringwinkel in circuit en De Kringwinkel aan de Meir.

Bedankt aan alle partners, donateurs, vrijwilligers en klanten!

Wil je niets aan informatie missen over een volgende editie? Volg dan zeker The Empty shop op Instagram en Facebook