the empty shop

FBbanner
19.11.2021

Ja, dat lees je goed. The Empty Shop is terug! Van dinsdag 14 december tot en met zondag 19 december kan je ons terugvinden in circuit Antwerpen. We voorzien dit jaar weer een tal van leuke activiteiten, heerlijk eten en natuurlijk veel kledingstukken. The Empty Shop is een initiatief van Curieus en De Kringwinkel Antwerpen. What’s in a name? Tijdens deze zes dagen kan je bij The Empty kwaliteitsvolle tweedehandskleding kopen die wordt gedoneerd door mensen zoals jij en ik! Elke dag wordt er naast het shoppen ook een leuk programma aangeboden met workshops, lezingen en muziek.

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke dag starten we met een volledig lege winkel. Die vullen we dagelijks met gedoneerde kledij van een hoge waarde. Je kan dus zowel kledij komen doneren als shoppen tijdens The Empty Shop! Heb je zin om zelf kleding te doneren? Dat kan! Zoek kleding die je niet meer aandoet, kijk of deze stuks nog kwaliteitsvol zijn en breng ze tussen 14 en 19 december naar The Empty Shop in circuit. Op deze manier kunnen wij onze rekken vullen en jullie genieten van een heerlijke shopdag.

Geven om te geven

Dit jaar zamelt The Empty Shop geld in om vrouwelijke vluchtelingen een eerste werkervaring te geven in De Kringwinkel. Door tijdens The Empty Shop kledij te doneren of te kopen krijgen deze vrouwen de kans om zich te ontplooien in de maatschappij en een eerste broodnodige werkervaring op te doen.

Geven, maar ook beleven

Tijdens The Empty Shop worden er een tal van activiteiten voorzien. Elke dag is eigen programmatie met variërende activiteiten zoals workshops, lezingen en muzikale optredens. Dit jaar organiseert The Empty Shop op zaterdag 13 december een kerstmarkt en is er een brunch voorzien op zondag 14 december. Niet enkel to do’s, maar ook to eat’s. Verschillende lokale handelaars helpen mee om jullie een heerlijke snack doorheen de dag aan te bieden. Daarbij hopen we jullie nog te verrassen met muzikale acts. Hierover binnenkort meer info.

Is het ver?

Neen! Gelukkig is The Empty Shop makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Maar ook met de fiets of desnoods de auto. Wij raden aan om met de fiets, te voet of het openbaar vervoer te komen.

Vanuit het Antwerpen Centraal: - Tramlijn 1 P+R Luchtbal - Zuid (Halte Opera - Halte - Metrolijn 10 Wijnegem - P+R Schoonselhof (Halte Astrid Metro - Halte Vanuit Antwerpen-Berchem: - Bus 30 Sint-Jansplein - Berchem Station - Station Zuid (Halte Berchem Station perron 22 - Halte Antwerpen Brederodestraat) - Tramlijn 4 Silsburg - Groenplaats - Hoboken (Halte Berchem Station perron 13 - Halte Antwerpen Pacificatie) Auto: - APCOA Parking ’t Zuid - Antwerpen op 7 minuten wandelafstand - Q-Park Steendok op 10 minuten wandelafstand

Ook zin om erbij te zijn? Hou dan zeker onze social media in het oog. Kan je niet meer wachten? Meld je alvast aanwezig op ons Facebook Evenement.

Oh ja, bijna vergeten. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen. Tot dan!