kontakt kookbus2

fermenteren

Workshop
23.06.2021
14u00
gratis

Fermenteren wordt als sinds mensheugenis toegepast en kan je met een allerlei producten doen. Wijn, yoghurt, kaas, salami, zuurkool, kombucha en zuurdesem zijn bijvoorbeeld gefermenteerd. Ben je benieuwd wat fermentatie en pekelen juist is, waarvoor het goed is en hoe je er aan begint? Doe mee met deze workshop door Kontakt kookbus en ontdek het allemaal! Je krijgt de basis mee over wat fermentatie en pekelen juist is & waarvoor het goed is en nadien maken we zelf gemberbier, gepekelde groenten (seizoensgebonden) en dosas (Indische gefermenteerde pannenkoeken) en uiteraard proeven we alles ook!

Wij voorzien al het materiaal, maar je brengt zelf best een snijplank en mesje mee. De Kontakt Kookbus is een sociaal kookatelier op wielen. In hun omgebouwde lijnbus ligt de focus op duurzaamheid en wordt er gekookt met seizoensgebonden voedseloverschotten, is er aandacht voor korte keten en toveren ze met vegetarische/veganistische receptjes.