MDC BBS f NZ 054 20062019 HHR (1) 1645184502

Ecopower energiegroep x circuit: Groen in de wijk

08.03.2022
19.30-21.30

GROEN IN DE WIJK - Ecopower Energiegroep x circuit stellen voor:

Wat is de rol van groen in een stedelijke omgeving? Hoe wordt natuur gebruikt in het ontwerp van een nieuwe wijk? En hoe kan vergroening plaatsvinden in bestaande wijken?

De Energiegroep ontvangt twee gastsprekers en maakt samen met hen een plan voor een groener en duurzamer Antwerpen Zuid.

Bureau Bas Smets – landschapsarchitect Nieuw Zuid – licht toe hoe groen geïntegreerd werd in het ontwerp van de openbare ruimte op Nieuw Zuid.

Het Antwerpse klimaatplatform Klimplant stelt voor hoe zij samen met buurtbewoners voor vergroening zorgen in bestaande wijken. Hierna is er tijd voor een drankje en voor vragen en maken we een plan om zelf aan de slag te gaan.

 

Ben je er graag bij? Schrijf je hier links in!

 

Over de Ecopower Energiegroep: dankzij de realisatie van zonnepanelen in het Circulair Zuid-project - dat in juni 2021 eindigde - krijgen de bewoners van Zuid, Nieuw Zuid en Brederode voortaan een budget van 15.000 euro per jaar om hun buurt te verduurzamen. Een idee voor een project? Stel het voor op deze avond!

Over circuit: het circulaire ontmoetings- en belevingscentrum op Nieuw Zuid. In het Palazzo Verde gebouw zetten we graag met jou de eerste stappen richting een duurzaam leven.