rodebietwortelcake (1)

demo - ecozoet: koken met zoet zonder suiker

workshop
25.11.2023
14:00 - 16:30
deelname is gratis. wel even inschrijven!

geen smaak die zoveel tegenstrijdige gevoelens bij ons oproept als zoet. zoet is zonde en zaligheid tegelijk.

in het kader van deze zoete ambiguïteit onderzocht velt hoe duurzaam zoet nu eigenlijk is, want suiker, de koning der zoetheid, is een goedje met een serieuze ecologische voetafdruk. moeten we ons dan hoeden voor deze verboden vrucht of kan zoet ook zonder schuldgevoel en schaamte? wees gerust. er is veel meer zoet dan je voor mogelijk hield.


deze demo biedt je achtergrond, duiding, tips en recepten voor zoet dat blijft duren. je verneemt wat ‘suiker’ nu eigenlijk is en hoe wij het als brandstof verwerken. je komt te weten hoe je suiker kan vervangen door ecologische en natuurlijke alternatieven zonder aan smaak, structuur of gebruiksgemak te moeten inboeten. je leert hoe suiker vaak geen must is wanneer je groenten, kruiden en fruit op de juiste manier bereidt en gebruikt en je leert vooral creatief koken met natuurlijke zoetstoffen en uitgebreid genieten van de variëteit aan zoete gerechtjes.

praktisch:

dit geen workshop is waar je zelf aan de slag gaat. het is een demo en presentatie om te volgen, met hapjes om te proeven! je hoeft dus zelf niets mee te brengen.

ps: neem nadien ook gerust een kijkje bij de andere winkels en ateliers die te vinden zijn bij circuit!