PROJECT_DUBBEL

Kimono

Standaard prijs: €189

Prijs via groepsaankoop: Dankzij deze groepsaankoop geniet je van een gepersonaliseerd ontwerp en stijladvies bovenop de aankoop van het product!

Project_dubbel maakte haar eigen interpretatie van de kimono, om het duurzame en tijdloze karakter van het kledingstuk te vieren. De stof van de DUBBEL_KIMONO wordt gecreëerd door de compositie van stukken stof van diverse afgedankte blouses. Hierbij worden kleuren en details van het eerdere kledingstuk gecombineerd tot eigenschappen van het nieuwe kledingstuk.

De kimono is een kledingstuk wat al jarenlang, in vele vormen, bestaat. De oorsprong van het kledingstuk ligt in de Japanse cultuur. Daar is het kledingstuk volgens praktische en inventieve principes tot stand gekomen. Door de combinatie van verschillende rechte stukken stof wordt de kimono opgebouwd. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van het materiaal en blijft er geen ‘restmateriaal’ over. De pasvorm van dit kledingstuk maakt het mogelijk om op vrijwel elke lichaamsvorm te passen en er zijn vele aanpassingen in draagwijze mogelijk. Het is een kledingstuk voor alle weersomstandigheden; het kan op zichzelf gedragen worden, of in combinatie met andere kledingstukken.

Dankzij de groepsaankopen geniet je bij de aankoop van de DUBBEL_KIMONO van een gepersonaliseerd ontwerp in het atelier van project_dubbel in Antwerpen. De kimono wordt helemaal op jouw maat afgewerkt en er wordt een uniek kleurenpallet opgesteld waarna het geschikte materiaal wordt verzameld. Mocht je een eigen kledingstuk willen laten herwerken in de kimono, dan is dat ook mogelijk.

0

Er zijn momenteel nog geen inschrijvingen.

Kimono

Meer informatie

Project_dubbel wil een verantwoord alternatief geven op de fast-fashion kleding industrie en zijn bijbehorende afvalstroom. Door deze afgedankte kledij opnieuw in te zetten, willen ze de vele mogelijkheden laten zien van het hergebruik van materialen en het herwaarderen van dat wat we al in onze kledingkast hebben. Door de deconstructie en combinatie van verschillende kledingstukken ontstaan unieke, multifunctionele kledingstukken. De details van elk kledingstuk worden naar de specifieke wensen van de drager ontworpen.

 

Project_dubbel is een samenwerking tussen Andrea Bos en Joke Blockx. Andrea onderzoekt de mogelijkheden tot herwaardering van textiele materialen. Ze deelt graag haar onderzoek en kennis om zo ook anderen de kans te geven om zelf creatief aan de slag te gaan. Zij wil graag een facilitator zijn tussen mensen en initiatieven. Joke zet graag mensen met ideeën in beweging door de rol van motivator en coach op zich te nemen. Zij focust zich op de haalbaarheid van het project, het contacteren van partners en het uitbouwen van een duurzaam lerend netwerk.