groepsaankopen

Ontdek hier de lijst met producten waarvan wij vinden dat ze een plekje verdienen binnen onze circulaire toekomst. Je kan van 15 februari tem 15 april 2021 (18u) inschrijven om deel te nemen.

Met Circuit dromen we van een transformatie van lineair naar circulair.

Ook als individu kunnen we bijdragen aan de circulaire toekomst. Ons consumptiegedrag hebben we namelijk zelf in de hand. De keuze die je maakt als consument, bepaalt hoe producten worden gemaakt.

Circuit stelde een lijst met zorgvuldig geselecteerde circulaire producten samen waarvan we jullie graag laten meegenieten. Ontdek ze hieronder.

Henri Lejeune

Handboek voor de Circulaire Economie – een ABC

Een referentieboek over de circulaire economie voor zowel ervaringsdeskundigen als voor wie nieuwsgierig is naar het onderwerp. Met inspirerende cases uit Nederland en België, mooie beelden, een heldere uitleg en uitgebreide referentiepagina's met de laatste stand van zaken.

+
Handboek voor de Circulaire Economie – een ABC
Pure by luce

Alou Marrakech all over printed legging

Alou Marrakech all over printed legging

De Alou Marrakech legging maakt deel uit van de Marokko collectie van Pure by Luce - een op reizen geïnspireerde, duurzame sportkledinglijn. De ‘signature prints’ maken ze samen met internationale artiesten die ze tijdens hun reizen ontmoeten.

+
Be the fibre

Yoga bag

Yoga bag

De Yoga Bag is een kwaliteitsvolle en ruime rugzak gemaakt uit circulaire stof. Hij is speciaal gemaakt om al je yoga accessoires veilig in op te bergen en mee te nemen naar de les. De rugzak is voorzien van twee riempjes om je opgerolde yoga mat te transporteren.

+
Lapland

Laptophoes

Lapland is het upcycling label van Annelies Van Valckenborgh. Annelies verzamelt al jaren lappen stof en kledingstukken waarvan de kwaliteit, de textuur en de kleur nog mooi zijn. Die zijn bepalend voor het idee. Dat idee wordt door Annelies secuur in elkaar gezet. De lap schept de creatie. Ze maakt er nieuwe stukken uit, waaronder ook deze tablet- of laptophoes.

+
Laptophoes
Obvious Outdoor

IWATO Hip Pack

IWATO Hip Pack

De Iwato hip pack is een minimalistisch en functioneel heuptasje. Alles wat je nodig hebt om je dagelijkse benodigdheden mee te nemen en er toch modieus uit te zien. Het is handgemaakt met gerecycleerd materiaal. De stof die voor de heuptasjes wordt gebruikt, bestaat namelijk voor 100% uit hergebruikt katoen van oude scoutstenten.

+
Stadshout

Snijplank uit stadshout

Snijplank uit stadshout

Stadshout.be is een initiatief waarbij de bomen in een stad, die jammer genoeg gekapt moeten worden, een tweede leven krijgen. Deze snijplank is gemaakt van de gekapte bomen van de Italiëlei in Antwerpen.

+
KSTMIZED

Laura t-shirt

Laura t-shirt

De LAURA t-shirt van KSTMIZED is een golden oldie die meegaat sinds de eerste collectie. De t-shirt wordt gemaakt van designer stoffenoverschotten en de mouwen worden gemaakt van gerecycleerd textiel.

+
René

Mondmasker

Mondmasker

Het René mondmasker is een wasbaar en herbruikbaar mondmasker gemaakt van hoogwaardig gerecycleerd textiel. Met hun label wilt René een platform creëren waarmee ze mensen verbinden en mee een antwoord bieden op het vraagstuk hoe we duurzaamheid en mode lokaal kunnen samen brengen.

+
Studio AMA

BRAVO sweater

BRAVO sweater

De BRAVO sweaters zijn ontworpen vanuit de eigenschappen van matrassencovers. Want materiaal bepaalt het ontwerp. De zachtheid, stretch en textuur van de covers leenden zich ertoe om de sweaters te ontwerpen zoals ze er vandaag uitzien.

+
Tropas

Designer schoenen

Designer schoenen

Het milieu een handje helpen, doet Tropas met het gebruik van oude jeans en milieuvriendelijke stoffen. Zo heeft elk materiaal, waaruit de schoenen vervaardigd zijn, al een ander leven gekend.

+
Inatura

Kersepitje

Kersepitje

Het Kersepitje - een kussentje gevuld met kersenpitten - is de eigentijdse versie van een eeuwenoude Zwitserse traditie. Een duurzaam verwenproduct waar je het altijd een beetje warm van krijgt.

+
Yokuu

Allesreiniger met goede bacteriën

Allesreiniger met goede bacteriën

De YOKUU allesreiniger is uniek in zijn eenvoud: vul de herbruikbare en recycleerbare sprayfles met kraantjeswater en los er de YOKUU schoonmaakparel in op!

+
Unwaste

Handzeep

Handzeep

Deze bijzondere zeep van het Nederlandse Unwaste is gemaakt van sinaasappelschillen. Daarnaast is de zeep biologisch afbreekbaar, palmolievrij en duurzaam geproduceerd in een sociale werkplaats.

+