groepsaankopen

Het project Circulair Zuid (Stad Antwerpen) faciliteert samen met Circuit groepsaankopen voor circulaire producten.

Met Circuit dromen we van een transformatie van lineair naar circulair. We stelden een lijst met zorgvuldig geselecteerde circulaire producten samen. Een lijst met producten waarvan wij vinden dat ze een een plekje verdienen binnen onze circulaire toekomst. En waarvan we jullie graag laten meegenieten.

 

Op de producten uit onze selectie kan je tot 9 oktober 2020 intekenen om deel te nemen aan een groepsaankoop.

 

Ontdek dus snel de selectie!

Unwaste

Handzeep

Deze bijzondere zeep van het Nederlandse Unwaste is gemaakt van overgebleven sinaasappelschillen en koffiedik. Daarnaast is de zeep biologisch afbreekbaar, palmolievrij en duurzaam geproduceerd in een sociale werkplaats.

+
Handzeep
Lapland

Buideltasje

Buideltasje

Dit buideltasje van Lapland is gemaaakt door het upcyclen van 2dehands textiel uit de De Kringwinkel Antwerpen. Eén buideltasje wordt gemaakt uit de stof van één broekspijp.

+
ecoBirdy

Charlie Chair

Charlie Chair

De bekroonde stoel Charlie van ecoBirdy is ontworpen voor kinderen. Gerecyclede stukjes plastic speelgoed zijn duidelijk herkenbaar en vormen de kenmerkende gespikkelde look. Dit maakt Charlie een levendige blikvanger en een educatieve must-have voor kinderen. Het gladde, zijdeachtige oppervlak van Charlie voelt prettig aan en is bovendien gemakkelijk schoon te maken.

+
Pōur

Travel bag

De Travel bag van Pōur is gemaakt van oude werkkledij. De materialen voor het product hebben dus al een heel leven geleefd. De werkkleding werd gebruikt om wegen aan te leggen en bruggen te bouwen en vindt nu een nieuw leven in de Pōur producten.

+
Travel bag
Yuma Labs

Never Never zonnebril

Never Never zonnebril

De Never Never zonnebril is een tijdloze bril met unisex ontwerp. De 3D geprinte zonnebril is één van de bestsellers van Yuma Labs. Het filament voor het 3D printen is gemaakt van gerecycleerde frisdrankflessen. Yuma Labs combineert innovatieve technologieën met ouderwets hands-on vakmanschap. Ze zijn ‘s werelds eerste ontwerpers die 3D-printen en gerecycleerd plastic gebruiken om brillen te maken.

+
Redopapers

Papierpakketje

Papierpakketje

Redopapers stelt een pakket voor jou samen: de bullet notebook, maandplanner en blocnote. Het zijn een handige papierwaren met een duurzaam verhaal. Elk product is gemaakt uit verschillende papieroverschotten van lokale drukkerijen. Hierdoor is elk stuk uniek.

+
Bold Branders

Als meubels konden spreken

Als meubels konden spreken

Het boek "Als Meubels Konden Schrijven" is het debuutroman van Bold Branders én van Wendy Wuyts en kan wel eens de eerste circulaire fictie roman in deze wereld zijn, of toch zeker van Vlaanderen.

+
Studio Nok Nok

Oorbellen

Oorbellen

Oorbellen gemaakt met gerecycleerd essenhout. Zo heeft elk juweel zijn eigen unieke houtnerf tekening en draagt het bij aan een duurzaam bosbeheer.

+
KSTMIZED

Cate sweater

Cate sweater

De Cate Sweater is een tijdloze losse sweater, gemaakt uit overschotten van designerstoffen. Door leftovers van designerstoffen te upcyclen en de collecties lokaal te produceren, creëert KSTMIZED sociale impact en verkleinen ze tegelijk onze ecologische voetafdruk.

+
More Circular

Archy

Archy

Archy is handgemaakte designverlichting gemaakt van upcycled materiaal. Archy staat voor verandering en behoort niet tot de lineaire economie. De materialen zijn van de stortplaats gered en verwerkt tot bruikbaar materiaal.

+
Botega

Glazenset

Glazenset

Een set van 6 Botega-glazen. Botega-glazen zijn gemaakt voor gedurfde, jonge mensen die hun verantwoordelijkheid voor deze aarde omarmen zonder compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit of esthetiek.

+
PROJECT_DUBBEL

Kimono

Kimono

Project_dubbel maakt haar eigen interpretatie van de kimono, om het duurzame en tijdloze karakter van het kledingstuk te vieren. De stof van de DUBBEL_KIMONO wordt gecreëerd door de compositie van stukken stof van diverse afgedankte blouses.

+
Henri Lejeune

Het ABC van de Circulaire Economie

Het ABC van de Circulaire Economie

Een referentieboek over de circulaire economie voor zowel ervaringsdeskundigen als voor wie nieuwsgierig is naar het onderwerp. Met inspirerende cases uit Nederland en België, mooie beelden, een heldere uitleg en uitgebreide referentiepagina's met de laatste stand van zaken.

+
Yokuu

Allesreiniger met goede bacteriën

Allesreiniger met goede bacteriën

De YOKUU allesreiniger is uniek in zijn eenvoud: vul de herbruikbare en volledig recycleerbare sprayfles met kraantjeswater en los er de YOKUU schoonmaakparel!

+